Андріяшівська громада
Роменський район Сумська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Європейський тиждень імунізації: нагадуємо про важливість вакцинації

Дата: 23.04.2024 09:52
Кількість переглядів: 33

 

Новини | ЛОДА/LODA – Львівська обласна державна адміністрація21 квітня 2024 року розпочався Європейський тиждень імунізації. Його щороку проводять в останній тиждень квітня, щоби нагадати про важливість щеплень для захисту людей – а особливо маленьких дітей – від інфекційних хвороб.

 

Через війну ми маємо бути ще більш уважними до свого здоров’я і здоров’я своїх близьких. Небезпечні інфекції під час війни продовжують розповсюджуватися. Тож МОЗ нагадує про важливість дотримання Національного календаря профілактичних щеплень, якщо ви залишилися в Україні, або календаря профілактичних щеплень країни, до якої ви переїхали через війну. Так ми зможемо уникнути спалахів хвороб і зараз, а і після перемоги. 

До календаря профщеплень в Україні входить імунізація від туберкульозу, гепатиту В, кору, епідемічного паротиту (свинки), краснухи, дифтерії, правеця, кашлюку, поліомієліту та хіб-інфекції. Ці хвороби не мають специфічного лікування, проте їх можна попередити шляхом вакцинації.

МОЗ радить перевірити вакцинальний статус дитини і свій власний, подбати про себе і своїх дітей та захиститися від інфекційних хвороб, щойно ви перебуватимете у безпечному місці в Україні або за кордоном. 

Щоб отримати щеплення, зверніться до найближчої амбулаторії, що надає первинну медичну допомогу. Усі щеплення, що внесені до Національного календаря профілактичних щеплень, в Україні безоплатні.

Більше важливої та достовірної інформації про вакцинацію як медичні працівники, так і пересічні громадяни можуть почерпнути на Національному порталі з імунізації https://vaccine.org.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь