Андріяшівська громада
Роменський район Сумська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

5 речей, які НЕ можна робити батькам при дітях, щоб не нашкодити власній дитині і сформувати з неї повноцінну особистість

Дата: 16.04.2024 10:36
Кількість переглядів: 87

Фото без опису№1. Порушувати правила безпеки??Це перше, що потрібно запам’ятати батькам. Якщо вони переходять дорогу у недозволеному місці, розважаються з вогнем, курять, п’ють, б’ються або дозволяють собі будь-яку іншу деструктивну поведінку, то і дитина буде робити те ж саме. Батьки повинні дотримуватися всіх правил безпеки, які потрібні дитині. Від цього буде краще всім.

 

№2. Брехати ??

Мама і тато хочуть, щоб їх дитина завжди говорила їм правду. Самі ж при цьому часто брешуть — один одному, іншим людям, самій дитині. Малюк не почує твоїх настанов, що «брехати — погано». Він побачить, що мама або тато обманюють. А мама і тато для дитини — це боги. Як вони роблять — так і правильно.

 

№3. Сваритися, лаятися, кричати??

Якщо в родині присутні конфлікти, які відбуваються при дитині і проявляються у вигляді агресії, криків, придушення, битого посуду або навіть насильства, то саме таку модель поведінки дитина засвоїть як необхідну для спірних ситуацій. Конфліктні діти — це діти з конфліктних сімей. Дитина повторює все, що бачить. Не дивуйтесь, якщо в школі вона буде битися.

 

№4. Нецензурно висловлюватись??

Те ж саме. Якщо дитина чує, як мама і тато постійно вживають міцне слівце, то і вона буде таке говорити. І часто це відбувається в самий невідповідний момент, адже для його сім’ї — це нормально. Дитина не розуміє, чому ці слова погані і чому їх недоречно вимовляти вголос.

 

№5. Критикувати значущих для дитини дорослих??

Все, що скажуть мама й тато — закон і істина в останній інстанції. Тому, якщо батьки при дитині сварять її вчительку (обзивають, висловлюють свою думку зневажливо чи в нецензурній формі) то дитина сформує до цього таке ж ставлення. І, звичайно, після цього вона не буде в школі поважати і слухатися вчительку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь