Андріяшівська громада
Роменський район Сумська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИ ГРВІ ТА COVID-19 ЗАЛИШАЄТЬСЯ ОДНИМ ІЗ ЕФЕКТИВНИХ МЕТОДІВ ПІДСИЛИТИ ІМУНІТЕТ ТА ЗАПОБІГТИ УСКЛАДНЕННЯМ ПІД ЧАС ХВОРОБИ

Дата: 08.12.2023 11:32
Кількість переглядів: 74

Нет описания фото.Заступниця головного державного санітарного лікаря в Сумській області Галина ЗАЙЦЕВА під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Сумській ОВА поінформувала про ситуацію із захворюваністю на ГРВІ та СOVID-19 на Сумщині

З настанням холодів на Сумщині активізувались гострі респіраторні інфекції, в тому числі і COVID-19, тому важливо пам’ятати про захист себе та оточуючих. Пів року тому Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла рішення не вважати COVID-19 як надзвичайну ситуацію в сфері громадського здоров’я, але слід пам’ятати, що він агресивний та має летальні випадки.

Початок зими є фактично піком захворюваності. Епідеміологічний сезон гострих респіраторних інфекцій, як правило, починається з 40 тижня поточного року по 20 тижня наступного року, тому завжди варто займатися підготовкою свого організму до цього періоду. Слід пам’ятати про щеплення та індивідуальний захист, в ситуації, коли вже є значна кількість хворих, вводити обмежувальні заходи.

«Інтенсивність зростання інфекції значно зменшилась. Згідно зі статистикою попереднього року є збільшення, але воно незначне. Ситуація є нормальною та відповідає сезону», – інформує Галина Зайцева.

Вакцинація проти ГРВІ та COVID-19 залишається одним із ефективних методів підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. В рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» важливо донести до населення актуальність щеплень та роз’яснити важливість вакцинації, особливо для населення із груп ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

На 48 тижні активність епідпроцесу ГРВІ перевищила епідемічний рівень в Роменському районі на 17,8 % (попереднього тижня – на 50,6%), в Сумському районі на 12,8%, в Конотопському районі на 15,6%. Епідпороги середнього рівня інтенсивності в жодному з районів області не перевищені. Однак, таке перевищення мало місце в окремих громадах: у Нижньосироватській (1660,3), Березівській (1028,5), Бездрицькій (1021,9), Андріяшівській (740,9), Коровинській (661)сільських громад, Кролевецькій міській громаді (787,8).

«Вакцина є, в країні та на регіональному складі її достатньо, і звичайно, дуже оперативно вона може дійти до споживача, який потребує щеплення», – зауважила Галина Зайцева.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь