Андріяшівська громада
Роменський район Сумська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кампанія з “наздоганяючої” вакцинації проти кору в Україні: проміжні результати

Дата: 12.09.2023 09:24
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

Понад 54 тисячі дітей отримали щеплення проти кору в рамках «наздоганяючої вакцинації», – повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

28 736 дітей віком від 2 до 17 років, які пропустили вакцинацію згідно з Календарем профілактичних щеплень, зробили перше щеплення проти кору під час загальнонаціональної кампанії з «наздоганяючої вакцинації», яка почалася в Україні 17 липня. Ще 25 503 дітей віком від 7 до 17 років отримали друге щеплення. За даними Центру громадського здоров’я, найвищі показники охоплення щепленнями проти кору серед дітей, які пропустили вакцинацію, – у Херсонській області та місті Київ. Найнижчі – у Чернігівській, Одеській та Вінницькій областях.

Пропущені щеплення проти кору можна зробити в кабінеті сімейного лікаря чи в пункті щеплення, Спільноточках у рамках партнерства з UNICEF. Крім того, центри контролю та профілактики хвороб на рівні областей додатково організовують вакцинальні сесії у місцях компактного розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечують виїзди мобільних вакцинальних бригад до віддалених районів і до організованих колективів.

Щоб записатись на вакцинацію до мобільної бригади, потрібно звернутися до Центру контролю та профілактики хвороб в області проживання чи за місцем тимчасового перебування.

Інформацію про пункти щеплень (адреси та графік роботи) по країні або телефони регіональних координаторів можна отримати, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

За попередній (13.08-19.08) тиждень щеплення отримали 720 дітей, які змінили місце проживання (ВПО): 217 отримали першу дозу вакцини КПК, 503 – другу дозу. Вакцинації для внутрішньо переміщених осіб проводять у пунктах щеплень у лікарнях та під час виїздів до місць тимчасового проживання у громадах.

Нагадаємо, 17 липня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з «наздоганяючої вакцинації» проти кору для дітей, які внаслідок зміни місця проживання, тимчасового виїзду за кордон чи інших обставин пропустили планові щеплення. У межах кампанії з вакцинації проти кору дітей, які пропустили планові щеплення, в Україні сформовано 312 мобільних бригад, що вакцинують дітей в організованих колективах та у віддалених від пунктів щеплень територіях. Згідно даних МОЗ, щонайменше 260 тисяч дітей мають отримати щеплення в рамках кампанії до початку навчального року.

“З усіх вакцинокерованих інфекцій найбільший ризик все ж таки становить кір, – зазначив Ігор Кузін, відкриваючи захід. – Інфекція дуже швидко передається, і з 10 невакцинованих дітей захворіють щонайменше 8-9, якщо зіткнуться з нею. Україна вже  має досвід спалаху кору 2017 – 2019 років, внаслідок якого близько 115 тисяч дітей було уражено хворобою. Обмеження, спричинені коронавірусом, та повномасштабне вторгнення рф призвели до того, що частина дітей не пройшла вакцинацію згідно національного календаря. Наразі потрібно щепити щонайменше 260 тисяч таких дітей, і допоки це не буде зроблено, ми матимемо ризик повноцінного спалаху кору. Тож важливо, аби діти отримали захист до початку навчального року, і зараз для цього створено всі умови: в наявності якісна європейська вакцина та оновлене холодове обладнання в кожному регіоні”, – зазначив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України під час брифінгу з нагоди старту кампанії з вакцинації проти кору в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь