Андріяшівська громада
Роменський район Сумська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Глинський сільський клуб та бібліотека провели годину пам'яті "За тих,хто впав в бою за крок від Перемоги",а також організували виставку-меморіал " Війна і Перемога біль і пам'ять" присвячену пам'яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Дата: 08.05.2023 10:32
Кількість переглядів: 142

Фото без описуДруга Світова війна почалася 1 вересня 1939 р. з попередньої злочинної змови керівництва двох країн-агресорів - фашистської Німеччини та більшовицько-комуністичного Радянського Союзу. Того вікопомного вересневого дня гітлерівська Німеччина напала на мирну Польщу. Ця іскра швидко перетворювалася у світову пожежу. А вже 17 вересня 1939 року Сталінська радянська імперія кинулася й собі звіряче шматувати Польщу, до складу якої на той час входили західноукраїнські землі...

Побоюючись подальшого наступу сталінської Червоної Армії, Гітлер ударив першим. Сталося це недільного ранку 22 червня 1941 року. У вогняному смерчі Другої Світової війни запала вся Україна... Сотні тисяч матерів проводжали своїх синів на фронт. Ішли поети, талановита молодь, вчорашні школярі й школярки, але не всім судилося повернутися до рідної оселі.

8 травня 1945 року представники німецького верховного командування підписали в передмісті Берліна акт про капітуляцію збройних сил фашистської Німеччини. Ворог здався. Переможне завершення ІІ Світової війни значило крах гітлерівського "нового порядку", звільнення поневолених народів Європи, врятування світової культури і цивілізації від фашизму.

Саме тому в цей день Україна відзначає день пам'яті та примирення.

Глинський сільський клуб та бібліотека провели годину пам'яті "За тих,хто впав в бою за крок від Перемоги",а також організували виставку-меморіал " Війна і Перемога біль і пам'ять" присвячену пам'яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь